Izradite sami vrtni kamin

Gotovo svaka osoba koja ima dvorište ili terasu sanja o vrtnom kaminu ili pečenjari. O razlozima ne treba mnogo pisati – što je bolje od romantične vatrice i mirisu hrane s roštilja?

Na tržištu se nalazi bogata ponuda vrhunski dizajniranih vrtnih kamina i roštilja provjerene kvalitete. Tu je i širok asortiman dodatnog pribora i opreme za još veći užitak u kulinarskim umijećima.

Odabir treba prilagoditi stilu vrta, okućnice ili terase. Ako nikako ne uspijevate pronaći odgovarajući model možete se upustiti u vlastitu izradu vrtnog kamina. On može biti ukopani, fiksni izrađen od prirodnog kamena, metalni, od opeke, čelika, kamena itd.
Mogućnosti je bezbroj!

Stil može biti klasičan, rustikalan ili pak moderan. Bitno je da stvori atmosferu koju priželjkujete i uljepša vam boravke na otvorenom s obitelji i prijateljima.

Vrtni kamin može se vrlo jednostavno izgraditi i to u samo nekoliko sati. Prednost “uradi sam” projekta su niski troškovi i jedinstven proizvod napravljen u potpunosti prema vašem guštu.

Odabirom kvalitetnih elemenata osigurat ćete dugovječnost. Osim materijala bitno je mjesto postavljanja vrtnog kamina. Preporučuje se betonska podloga, neovisno o tome radi li se o opeci ili montažnom kaminu od lijevanog željeza. Prilikom postavljanja treba voditi računa i o orijentaciji s obzirom na smjer vjetra te o zaštiti od požara. Vrtni kamin bi trebalo postaviti na dovoljnoj udaljenosti od zapaljivih predmeta.

Također, neovisno o tome od kojih je materijala rađen preporuka je odraditi žbukanje kako bi se stvorila zaštita od vremenskih prilika poput kiše ili jakog sunca. Ako odlučite sami izraditi vrtni kamin napravite ga tako da ćete svakodnevno uživati u estetici I ugođaju!

Similar Posts