Birajte opeku

Kada razmišljate o tome koji građevinski materijali postoje na tržištu opeka vam je vjerojatno među prvim asocijacijama. Ona se ipak koristi za gotovo svaki građevinski projekt, uz kamen i drvo je najzastupljeniji materijal i ima vrlo dugu tradiciju. Cigla ili opeka datira još od sedam tisuća godina prije Krista.

Iako je konkurencija na tržištu jaka i materijali se svakodnevno razvijaju i unaprjeđuju, opeka se ne da skinuti s trona. Na primjer, na tržištu se pojavila potražnja za montažnim i modularnim objektima, no oni cigleni i dalje imaju svoje mjesto i vrijednost.

Cigla se koristi za oblikovanje zidova i drugih strukturnih elemenata. Vrsta se bira ovisno o projektu. Ako ste u potrazi za opekom za svoj dom trebate u obzir uzeti veličinu objekta, način proizvodnje i materijal izrade.

Objekti od opeke danas se rade po strožim standardima nego prijašnjih godina i moraju zadovoljiti mnoge uvjete. Rezultat je kvalitetna gradnja koja jamči dugi vijek trajanja.

Današnja fasadna opeka pruža još veću zaštitu od vremenskih utjecaja i zidovi su izloženi malim temperaturnim razlikama.
Ovaj materijal najpoželjniji je zbog svoje čvrstoće, otpora prolasku topline, zvučne izolacije, jednostavne gradnje, ekološke prihvatljivosti (glina).

Estetika je također bitna stavka. Na tržištu se može naći široka ponuda dekorativne opeke koja će zadovoljiti i najzahtjevnije klijente.

Similar Posts