Vrlo gladna gusjenica

Eric Carle napokon preveden na hrvatski, nakon 45 godina od prvog izdanja 1969.godine!

VRLO GLADNA GUSJENICA

Apsolutni klasik u kategoriji dječjih slikovnica u izdanju Mozaika knjiga.

"U sjaju mjesečine na listu je ležalo jajašce." Tako počinje moderan klasik Erica Carlea VRLO GLADNA GUSJENICA. Više od 12 milijuna primjeraka ove knjige prodano je u svom izvornom izdanju, a odlična priča o znanosti i proždrljivosti prevedena je na 55 jezika. Ovo izdanje je praktično, lijepo sa sitnim rupcima u koje svako dijete može gurnuti prstić i proći kroz sliku. Knjiga je potpuna u svakom detalju, nakon što je gladna gusjenica prošla put kroz jednu jabuku (i na stranicama same knjige) u ponedjeljak, dvije kruške u utorak, tri šljive u srijedu, te tako kroz naranče, torte, kobasice, sir, lizalicu... sve dok je od velike količine i masnoća nije bolio truščić. I nema sumnje da ne znate što će se dogoditi sljedeće! Djeca vole metamorfozne priče, a tu kroz praktičan način mališan uči brojati i dane u tjednu.

Ova slikovnica je posebna, a to shvatite čim otvorite prvu stranicu koja je puno teža od prosječnog papira, i od tog trenutka na vas dijeluje virtuoznost autora. Priča je jasna, edukativna (djeca uče brojeve, hranu i životni ciklus leptira) i lijepa. Duboko je dirljiva ova priča o nevoljama male gusjenice. Glavni lik mora savladati prepreke na svom putu da postane leptir te kroz priču možemo naučiti puno toga od gusjenice.

Dobra dječja knjiga koja je puna divnih ilustracija sa zabavnom i humorističnom pričom.

Definitvno najbolja prva knjiga za vaše dijete!

Video povodom 40 obljetnice od prvog izdanja VRLO GLADNE GUSJENICE:

Ovom slikovnicom izdavačka kuća Mozaik knjiga priključila se prvoj nacionalna kampanji za poticanje ranog glasnog čitanja djeci "Čitaj mi!" koja je pokrenuta na Međunarodni dan dječje knjige 2013.godine. Kampanja "Čitaj mi!" ima za cilj poticanje roditelja i drugih odraslih da s čitanjem naglas djetetu započnu već od njegova rođenja kako bi čitanje postalo dio svakodnevnog ugodnog druženja roditelja i djece, te kako bi se stvorila posebna emocionalna veza između djeteta i odraslog koji čita. Kampanju zajedno organiziraju Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskoga knjižničarskog društva, Hrvatsko pedijatrijsko društvo, Hrvatsko čitateljsko društvo, Hrvatska udruga istraživača dječje književnosti i UNICEF pod pokroviteljstvom Ministarstva socijalne politike i mladih, a povodom Europske godine čitanja naglas. – http://www.citajmi.info

Kratki sadržaj:
Jedne sunčane nedjelje, malena se gusjenica izlegla. Bila je vrlo gladna i počela je jesti i jesti ali je ipak bila još uvijek gladna! Na kraju je gusjenica otišla spavati u kukuljicu i probudila se nakon nekog vremena kao veliki, lijepi leptir…

Slikovnica uz to što je prekrasno ilustrirana, poučava o prirodnom fenomenu transformacije gusjenice u leptira, uči djecu dane u tjednu ali i nazive raznih namirnica i hrane. Zanimljivost je ove slikovnice i u tome što su stranice (tj. hrana) probušene tako da dijete ima dojam kao da gusjenica uistinu jede sve nabrojane namirnice.

ERIC CARLE je dizajner, ilustrator i pisac dječjih knjiga. Ovo mu je najpoznatija slikovnica, koja je prevedena na 55 jezika i od 1969. kada je objavljena, prodana je u više od 12 milijuna primjeraka. Godine 2010. Dobio je nagradu Hans Christian Andersen. Dosad je ilustrirao 70 slikovnica od kojih su mnoge bestseleri.

Mozaik knjiga d.o.o.


Sva događanja


Kategorija:
,

Sva događanja Prijava događaja