G. Šafranek: Životinje Hrvatske

Upoznajte predivno životinjsko carstvo Lijepe Naše!
Fauna Hrvatske u najljepšem izdanju

GORAN ŠAFAREK: ŽIVOTINJE HRVATSKE

• Područje: priručnici
• ISBN: 978-953-14-1559-0
• Uvez: tvrdi
• Izdavač: Mozaik knjiga
• Godina: travanj 2014.
• Broj stranica: 332 str.
• Format: 23,4 x 29,7 cm
• Cijena: 297 kn
• Urednici: Melita Redžić Savičić i Vid Jakša Opačić

Otisnite se na jedinstveno putovanje hrvatskim travnjacima i livadama, nizinskim i planinskim šumama, močvarnim područjima, surovim kamenjarom i čarobnim krškim podzemljem. Uz nadahnjujuće i informativne tekstove Gorana Šafareka, hrvatskog biologa, istraživača, fotografa i snimatelja, te zapanjujućim fotografijama upoznajte zanimljive životinje naših bistrih rijeka, brojne vrste s kojima dijelimo životni prostor u gradovima i selima te čudesnu faunu jadranskog podmorja.

Za sve ljubitelje životinja i prirode u izdanju Mozaika knjiga s ponosom je izdana najveća ilustrirana zbirka hrvatske faune s više stotina obrađenih životinjskih vrsta.

Hrvatska je među rijetkim državama u kojima još žive vuk, medvjed i ris, koji su u većini zapadnoeuropskih država nestali. To svjedoči o njezinu izuzetnu prirodnom bogatstvu. Šupljikavo krško podzemlje ispod gotovo polovice Hrvatske pravo je biološko blago, a toga su svjesni tek rijetki. Hrvatska podzemna fauna s mnogim endemima jedno je od svjetskih središta biološke raznolikosti; od petsto vrsta čak sedamdeset posto su endemi!

Nemoguće je u jednoj knjizi prikazati sve životinje koje žive unutar hrvatskih granica, pa su u knjizi obrađene najčešće, ali i rijetko viđene vrste. Naglasak je na našim endemima i ugroženim vrstama, jer svijest o ugroženosti neke životinje dobar je početak njezine zaštite. Životinje opisane u knjizi svrstane su po biogeografsko-stanišnom principu, tj. po karakterističnim područjima na kojima obitavaju.

O autoru:
Goran Šafarek, rođen 1977. godine u Koprivnici, hrvatski je biolog, istraživač, fotograf i snimatelj. Objavio je knjige "Rijeke Hrvatske", "Drava – koprivnička Podravina" i "Ušće Mure – Hrvatska Amazona". U suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom snimio je nekoliko dokumentarnih filmova ("Tajna šarene evolucije", "Crna mlaka"...), a fotografije su mu objavljene u nekoliko desetaka naslova (između ostalih, i u knjizi "Nezaboravni izleti Hrvatskom").

Goran Šafarek jedan je od autora zbirke eseja "Divljina". Od 2000. do 2010. godine poduzeo je deset ekspedicija diljem svijeta. Njegov film "Tajna šarene evolucije" uvršten je u program Međunarodnog filmskog festivala u Baru u Crnoj Gori. Jedan je od najpoznatijih aktivista za zaštitu prirode područja uz Dravu i Muru. Stalni je suradnik časopisa "Moj planet".

Dodatne informacije o autoru potražite na:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Goran_Šafarek
http://visionexpander.com/hr/omeni.asp?sid=1

Potražite u svim knjižarama od travnja!


Sva događanja


Kategorija:
,

Sva događanja Prijava događaja