Sally Green: DIVLJE U MENI

RAT DOLAZI – IZABERITE STRANU!
Drugi nastavak senzacionalne književne trilogije DIVLJE U MENI!!!

SALLY GREEN: DIVLJE U MENI

• Područje: beletristika - YA fantasy
• Naslov izvornika: HALF WILD
• ISBN (meki + klapne): 978-953-14-1750-1
• Izdavač: Mozaik knjiga
• Godina: svibanj 2015.
• Broj stranica: 298 str.
• Format: 14 x 20 cm
• Cijena: 99 kn
• Urednica: Aleksandra Stella Škec
• Prijevod: Andrea Pongrac

Izaberi koga ćeš ubiti.
Izaberi kome ćeš vjerovati.
Izaberi koga ćeš voljeti.

Magija koja ne prestaje… Dugo očekivani nastavak ljubitelja fantazije napokon je u vašim knjižarama! U izdanju Mozaika knjiga izašao je drugi nastavak senzacionalne književne trilogije autorice Sally Green pod naslovom DIVLJE U MENI. Kroz prevrate i uzbudljivu radnju autorica kritizira društvo te se dotiče aktualnih pitanja, snažnih osjećaja i poriva s kojima se suočavaju mladi ljudi tijekom odrastanja. Svojim odličnim stilom pisanja i napetom pričom punom zapleta i prevrata, potiče nas da otvorimo oči na probleme svakidašnjice… Željno očekujemo i zadnji nastavak!

Sadržaj:

U suvremenoj Engleskoj, gdje dvije zaraćene vještičje frakcije slobodno žive u ljudskoj zajednici, sedamnaestogodišnjeg Nathana, izvanbračno dijete najmoćnijeg i najnemilosrdnijeg crnog vješca, smatra se oličenjem iskonskoga zla. Ni u koga se ne može pouzdati niti igdje skloniti. Mora bježati i skrivati se kako bi preživio… Lovci ga prate u stopu ne libeći se poduzeti sve u svojoj moći kako bi ga se domogli, a preko njega i njegova oca, Marcusa.

Nathan konačno susreće oca i primivši od njega tri dara, postaje punokrvni odrastao vještac i nastavlja bijeg. No, pritom je odlučan pronaći prijatelja Gabriela i spasiti Annaliseu, koju je zatočila crna vještica zvana Mercury. Ipak, kako bi uspio u tome, prvo se mora naučiti služiti svojim darom – čudesnom i neobuzdanom moći koja bi mogla u potpunosti ovladati njime.

Za to vrijeme Soul O'Brien preuzima vodstvo nad Vijećem bijelih vještica i rat koji je pokrenuo protiv crnih vještica širi se na Europu. No, crne i bijele vještice najednom povlače nečuveni potez udružujući se kako bi pružili otpor Vijeću. Van Dal, tajanstvena crna vještica, uspijeva pridobiti i Nathana na stranu pobunjeničkog Saveza i on se ubrzo bori rame uz rame sa starim prijateljima i neprijateljima. Ali može li uistinu vjerovati pobunjenicima ili je u pitanju tek zamka?

O autorici:

SALLY GREEN živi na sjeverozapadu Engleske. Dosad je radila svakojake poslove, a imala je i stalno zaposlenje sve dok 2010. nije otkrila ljubav prema pisanju i otad se bavi samo njime. Nekoć je također hranila piliće, a danas priprema pristojan pekmez, uživa u glačanju, obožava se šetati Walesom na kiši i vjerojatno se nikad više neće vratiti džogingu. Ipak, ozbiljno bi trebala smanjiti unos kave. DIVLJE U MENI drugi je dio trilogije o borbi za opstanak u skrivenom društvu bijelih i crnih vještica.

Prvi dio trilogije TAMA U MENI osvojio je i književnu nagradu za najbolju knjigu namijenjenu tinejdžerima najpoznatijeg britanskog lanca knjižara Waterstones „The Waterstones Children's Book Prize 2015“.

Dodatne informacija potražite na:
http://www.halfbadworld.com

Iz stranih kritika:

Najdraža knjiga ove godine, jednostavno nemam riječi koliko je dobra. – Benjamin Oftomes
Jedva ću sad dočekati i zadnji nastavak! – Kristi Marie
Stvarno dobro, vjerojatno do sada najbolja knjiga ove godine. - Bookworm

RAT DOLAZI. IZABERITE STRANU - U SVIM KNJIŽARAMA!


Sva događanja


Kategorija:
,

Sva događanja Prijava događaja