R. Rendell - Djevojska iz susjedstva

INTRIGANTAN I NEODOLJIV HIT-KRIMIĆ

Posljednji objavljeni roman jedne od najznačajnijih autorica kriminalističkih romana – Ruth Rendell
DJEVOJKA IZ SUSJEDSTVA

• Područje: beletristika
• Naslov izvornika: The Girl Next Door
• ISBN (meki): 9789531419703
• Izdavač: Mozaik knjiga
• Godina: ožujak 2016.
• Broj stranica: 360 str.
• Format: 14 x 20 cm
• Cijena: 99 kn
• Urednik: Zoran Maljković
• Prijevod: Mirna Čubranić

„Vjerojatno najznačajnija autorica kriminalističkih romana.“
- IAN RANKIN

Na dan 2. svibnja 2016. navršilo se točno godinu dana otkako je svijet napustila jedna od najčitanijih i najvećih autorica kriminalističkih romana – RUTH RENDELL (17. veljače 1930. – 2. svibnja 2015.).

Posljednji roman Ruth Rendell objavljen za njezina života napeti je kriminalistički roman DJEVOJKA IZ SUSJEDSTVA. U Velikoj Britaniji objavljen je 2014., a samo malo više od godinu dana kasnije pojavljuje se i hrvatski prijevod u izdanju Mozaika knjiga.

Nizom inteligentno isprepletenih misterioznih događaja, roman DJEVOJKA IZ SUSJEDSTVA od samog početka vješto žonglira mnoštvom likova te predstavlja pravi izazov čitatelju, navodeći ga na bezbroj mogućih raspleta. Iako katkad kontradiktorno i zbunjujuće, ovo majstorski napisano djelo odaje svu svoju kompleksnost u vještini kojom spaja razne likove u složenu i napetu priču. Roman je prožet mnoštvom dosjetki i odaje hiroviti, ali i genijalni duh spisateljice koju se s pravom može nazvati „Gospodaricom hira“. Uronite u genijalnu priču i otkrijte sve finese ovog napetog i uzbudljivog štiva, čija se radnja, kako roman odmiče, sve više zahuktava. Roman je s engleskoga prevela Mirna Čubranić.

Sadržaj romana DJEVOJKA IZ SUSJEDSTVA:

Prije početka Drugog svjetskog rata, ispod zelenih livada u Loughtonu, u Essexu, iskopana je mračna mreža tunela. Skupina djece ih otkriva. Igraju se u njima. Oni postaju njihovo tajno mjesto. Sedamdeset godina kasnije, svijet se promijenio. Građevinari su preobrazili ruralni krajolik. Prijatelji iz napola zapamćenog svijeta poženili su se, umrli, razboljeli, odselili ili nestali.

Radovi na novoj kući po imenu Warlock otkrivaju jezovitu tajnu, zakopanu prije cijelog jednog života, i umoran detektiv, zaokupljen novijim zločinima, mora istražiti slučaj mogućeg ubojstva.

U svim svojim romanima, pa tako i u ovom, posljednjem objavljenom za njezina života, Ruth Rendell zaranja duboko ispod površine kako bi istražila tajne ljudske psihe. Međusobno povezani tuneli u Loughtonu u DJEVOJCI IZ SUSJEDSTVA ne vode do jednog odredišta. Ali odnosi koji su u njima nastali i incidenti koji su se dogodili imaju dubok utjecaj – ne samo na preživjele, nego i u iskapanju prave prirode zagonetne prošlosti.

Iz strane kritike:

Vjerojatno najznačajnija autorica kriminalističkih romana. - IAN RANKIN

Ruth Rendell nedvojbeno je najbolja autorica krimiča našeg vremena. Veličanstveno trijumfira svojim prepoznatljivim, jedinstvenim stilom. - PATRICIA CORNWELL

Malo je pisaca koji mogu stvoriti tako uvjerljivo jezive likove od kojih se krv ledi - TIMES LITERARY SUPPLEMENT

O autorici:

RUTH RENDELL dobitnica je brojnih nagrada, među kojima je i „Gold Dagger“ udruženja pisaca kriminalističkih romana za najbolji roman (Demon u mojoj zjeni, 1976.), tri nagrade „Edgar“ udruženja Mystery Writers of America (drugi za najbolju kratku priču 1984., Nova djevojka) i „Gold Dagger“ za Živo meso 1986. Ujedno je dobitnica književne nagrade The Sunday Timesa 1990., kao i nagrade „Cartier Diamond Dagger“ udruženja pisaca kriminalističkih romana. Godine 1996., primila je titulu CBE (Commander of the British Empire), a 1997. postala počasna plemkinja. Na hrvatski su joj jezik do sad prevedeni romani: Presuda u kamenu, Strah od naslikanog vraga, Demon u mojoj zjeni, Taština teško umire, Brojalica, Ključevi ulice, Kradljivica, Živo meso i Jezero tame. Pisala je i pod pseudonimom Barbara Vine, a iz te su serije na hrvatski prevedeni romani: Dimnjačarov sin, Nijedna noć nije preduga, Oko koje vidi u tami, Rođendanski dar te Godišnjica. DJEVOJCI IZ SUSJEDSTVA iako nije posljednji roman koji je napisala ipak je posljednji koji je Ruth Rendell objavila prije smrti. Više o autorici na https://en.wikipedia.org/wiki/Ruth_Rendell#Bibliography

Više o romanu i informacije kako ga možete naručiti potražite na linku:
http://mozaik-knjiga.hr/knjige/djevojka-iz-susjedstva/

POTRAŽITE U SVIM BOLJIM KNJIŽARAMA!


Sva događanja


Kategorija:
,

Sva događanja Prijava događaja