R. Frank - HEJ, NE ŽELIM ODRASTI (promocija)

Knjiga o ljubavi, prijateljstvu, izdaji i onima koji su drugačiji

Robert Frank: Hej, ne želim odrasti


Godina izdanja: 2016.
ISBN: 9789531419406
Uvez: Meki
Širina: 125
Visina: 190
Strane: 252

U petak, 30. rujna u Kampu HNK Rijeka održala se promocija nove knjige za mlade Hej, ne želim odrasti autora Roberta Franka. Iako mu je ovo prva knjiga, autor se iskazao kao novo značajno ime u literaturi za mlade. O knjizi su govorili Robert Frank - autor, Zoran Maljković - glavni urednik Mozaika knjiga i Julijana Matanović - profesorica na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

U prepunoj dvorani Kampa HNK Rijeka znatiželjni gosti mogli su osjetiti opuštenu atmosferu koja je vladala u zraku. Stoga nije čudilo kad ih je moderator - Davor Mandić pozvao na sudjelovanje s komentarima i pitanjima o knjizi. Na promociji se veliki interes za knjigu pokazao i u potražnji - knjiga se rasprodala u roku nekoliko minuta!

Riječ je o priči o djevojčici koja prolazi najosjetljiviji period svoga života u kojem mora spoznati što je zapravo prijateljstvo, a što je izdaja i kako prihvatiti one koji su drugačiji. No spoznat će i što je ljubav i što je za ljubav najvažnije.

Književnica Julijana Matanović istaknula je da ova knjiga progovara i o teškim temama koje nas okružuju i koje su svakako dio našega svijeta. Međutim, teške teme dane su na način da se mladi mogu informirati i educirati, ali ne i na način koji bi ih opteretio. Priče završavaju sretnim završetkom, nude rješenje i za najteže nevolje koje zadese mlade ljude. Junaci svojim pozitivnim osobinama pokazuju da se u životu vrijedi biti iskren i imati razumijevanja za druge. Urednik Zoran Maljković istaknuo je još jednu prednost ove knjige: mjesto radnje je Rijeka za razliku od mnogih knjiga koje većinom nude sliku Zagreba.

Zanimljivo je da je samog autora na pisanje ponukao blizak odnos s njegovom petnaestogodišnjom kćeri. Svoje ideje je zabilježio na različite načine i uspio stvoriti zanimljivo djelo za mlade što zaista nije jednostavan zadatak.

Potražite knjigu u svim boljim knjižarama po cijeni od 79,00 kn!

Mozaik Knjiga


Sva događanja


Kategorija:
,

Sva događanja Prijava događaja