PAULA HAWKINS - DJEVOJKA U VLAKU

• Područje: beletristika
• Naslov izvornika: THE GIRL ON THE TRAIN
• ISBN (meki): 978-953-14-1782-2
• Izdavač: Mozaik knjiga
• Godina: svibanj 2015.
• Broj stranica: 330 str.
• Format: 14 x 20 cm
• Cijena: 99 kn
• Urednik: Zoran Maljković
• Prijevod: Mirna Čubranić

SAVRŠEN ŽIVOT ne postoji, a SAVRŠEN ZLOČIN?
Ovo je JEDNOSTAVO SAVRŠEN KRIMIĆ.


S ponosom predstavljamo književni fenomen godine, napeti triler DJEVOJKA U VLAKU koja izlazi u svibnju 2015. u izdanju Mozaika knjiga. Ovaj vrhunski triler prodajnim je brojkama u svijetu zasjenio čak i Da Vincijev kod i roman Nestala, te je u 3 mjeseca od izlaska prodan u gotovo 2 milijuna primjeraka. Autorica izvrsno koristi književni trend zanimanja za mračne drame koje se odvijaju u četiri zida, a taj trend popularan je na obje strane Atlantika. Na velikom i zahtjevnom američkom tržištu stvarno su impresivne prodajne brojke, a tom u prilog govori i to što je na prvom mjestu New York Timesove ljestvice bestselera već 11 tjedana zaredom, te je jedna od najbrže prodavanih knjiga u tvrdom uvezu svih vremena.
Knjiga dotiče i univerzalne teme kao što su voajerizam, radoznalost, zanimanje za život drugih, zavisti, želje i maštanja te emocije koje divljaju u razmišljanju o privatnim stvarima drugih.
Čak je i Stephen King, kralj trilera i horora, izrazio oduševljenje knjigom ovim riječima: „Stvarno nevjerojatno neizvjestan roman. Držao me budnim većim dijelom noći. Pripovjedačica ovisna o alkoholu jednostavno je savršena.“

Sadržaj:

Rachel svako jutro putuje vlakom na posao. Zna da ce svaki dan vlak stati uvijek na istom semaforu, s pogledom na niz vrtova iza kuca. Jedna ce joj kuca posebno zapeti za oko. Umislit ce si da poznaje njezine stanare i nazvat ce ih Jess i Jason. Njihov život – kako ga ona vidi – savršen je, za razliku od njezina koji se nakon razvoda počeo raspadati.
A onda ce se dogoditi nešto šokantno. Samo na minutu, prije nego što vlak krene dalje Rachel ce shvatiti da život idilične obitelji nije tako savršen. Sve ce se promijeniti, savršena ce obitelj završiti na naslovnicama novina, a Rachel u njihovoj kuci i postati dio života koji je dotad samo gledala iz vlaka.

O autorici:

PAULA HAWKINS petnaest je godina radila kao novinarka prije nego se okušala u pisanju fikcije. Rođena i odrasla u Zimbabveu, Paula se 1989. godine preselila u London i otad živi ondje. Djevojka u vlaku njezin je prvi krimić.

Iz stranih kritika:

Djevojka u vlaku… savršeno je napisan i pripovjedački genijalno zamišljen roman.
THE WASHINGTON POST

Neizmjerno uzbudljiv, napet i nepredvidljiv roman. Jednostavno nisam mogla prestati citati. Nikako ga ne smijete propustiti!
Tess Gerritsen

Kakva skupina likova, kakva situacija, kakva knjiga! Alfred Hitchcock za novi naraštaj.
Terry Hayes

Pametan, napet i zanimljiv od prve do zadnje stranice.
Lisa Gardner

Brza vožnja prepuna zavoja i obrata. Gledanje kroz prozor vlaka više nikad neće biti isto!
Colette McBeth


Sva događanja


Kategorija:
,

Sva događanja Prijava događaja