Maria Semple: KAMO SI OTIŠLA, BERNADETTE?

SJAJAN i DUHOVIT – HIT ROMAN ZA MODERNO DOBA!
PRAVI DRAGULJ MEĐU ROMANIMA!

• Područje: beletristika
• Naslov izvornika: Where'd you go Bernadette
• ISBN (meki): 978-953-14-1695-5
• Izdavač: Mozaik knjiga
• Godina: 2014.
• Broj stranica: 364
• Format: 14 x 20 cm
• Cijena: 99 kn
• Urednik: Zoran Maljković
• Prijevod: Patricija Vodopija

BOŽANSKI ZABAVAN I SLOJEVIT ROMAN!

U izdanju Mozaika knjiga upravo je izašao genijalan, satiričan i moderan roman američke spisateljice Marie Semple.
Kamo si otišla, Bernadette? – satira je društva djelomično pisana u epistolarnoj formi, a na upečatljiv, duhovit i otkačen način sve više čitatelja uvlači u samu radnju. Iako neodoljivo napisan i duboko potresan, ovo je priča o ženi-geniju koji ne zna pronaći svoje mjesto u svijetu, a sve lijepo zapakirano u priču o odnosu majke i kćeri.
Iako je većina knjige pisana o obliku prijepisa e-pošte, članaka u magazinima ili čak računa za medicinske usluge, upravo je takav način pisanja samo pridonio originalnosti i osobnoj noti uvlačeći emocije čitatelja u doživljaj tijeka radnje.
Osjetite napokon istinitost osjećaja i slojevitost suptilne inteligencije u priči koju nećete moći odložiti do samog kraja.
S obzorom na reakcije čitatelja diljem svijeta, već je u pripremi i produkcija igranog filma u Hollywood-skoj produkciji koju s nestrpljenjem očekujemo.

SADRŽAJ:
Bernadette Fox na zlu je glasu. Za Elgieja Brancha, čudo od djeteta zaposleno u Microsoftu, ona je urnebesna, lako zapaljiva, nadarena, nesređena supruga. Za druge majke, koje se okupljaju ispred škole dovozeći i odvozeći svoju djecu, ona je prava opasnost za okolinu. Za arhitektonske stručnjake ona je revolucionarna arhitektica. Za petnaestogodišnju Bee ona je najbolja prijateljica i, sasvim jednostavno, mama. Ali, Bernadette odjednom nestane. A Bee mora krenuti na putovanje do kraja svijeta kako bi je pronašla.

O autorici:
MARIA SEMPLE je renomirana američka spisateljica koja je petnaest godina radila u Los Angelesu kao televizijska scenaristica, između ostalog i na velikim uspješnicama kao što su Ellen, Saturday Night Live i Prikraćeni. Živi u Seattleu.

Iz stranih kritika:
Likovi u ovom romanu doživljavaju, doduše, prave emocionalne boli, ali Semple ima toliko duha, mašte i sposobnosti uvida da su njihove priče urnebesne. Progutao sam tu knjigu s nesputanim zadovoljstvom.
Jonathan Franzen

Kamo si otišla, Bernadette? svježa je, zabavna i dotjerana knjiga, ali najviše mi se svidjelo to što ni u jednom trenutku nisam imala pojma što će se sljedeće dogoditi. Kao u ludoj vožnji u zabavnom parku.
Kate Atkinson

Maria Semple spretnom, nježnom rukom secira otvoreno tkivo složenih odnosa disfunkcionalne obitelji. Kamo si otišla, Bernadette? pobjedonosan je spoj društvenih zapažanja i crne komedije iz pera vješte kroničarke depresivnog ozračja koje prati bogataške slojeve.
Patrick Dewitt

Divna, smiješna knjiga koja vas stalno iznenađuje… Pravo zadovoljstvo.
Matthew Kneale

Svjež, raskošan, duhovit nov glas.
Helen Fielding

Potražite u svim boljim knjižarama!


Sva događanja


Kategorija:
,

Sva događanja Prijava događaja