Henning Mankell: UBOJICA BEZ LICA

Vrhunsko ostvarenje sada i na hrvatskom - prvi roman u seriji romana o detektivu Wallanderu.
PRAVI BEZVREMENSKI HIT!

HENNING MANKELL - UBOJICA BEZ LICA

• Područje: beletristika
• Naslov izvornika: Mordare Utan Ansikte
• ISBN (meki): 978-953-14-1783-9
• Izdavač: Mozaik knjiga
• Godina: svibanj 2015.
• Broj stranica: 302 str.
• Format: 14 x 20 cm
• Cijena: 109 kn
• Urednik: Zoran Maljković
• Prijevod: Bojana Zeljko Lipovščak

UBOJICA BEZ LICA – švedski krimić za sve prave ljubitelje misterije napisan još 1991. godine. Prvi je od romana u sada kultnoj seriji krimića s detektivom Kurtom Wallanderom. Serijal romana s detektivom Wallanderom dosegao je status nezaobilaznih romana za ljubitelje krimića, a potvrdio je svoju bezvremensku kvalitetu i ekranizacijom u nekoliko serija te je od svih romana iz serije napravljeno i 9 filmova u Švedskoj i još toliko u Velikoj Britaniji u produkciji BBC-a.
Saznajte i vi zašto je ovaj roman najznačajnijeg švedskog pisca krimića Henninga Mankella knjiga koji jednostavno morate imati.

Sadržaj:

Jednoga ranog, hladnog siječanjskog jutra istražitelja Kurta Wallandera pozvali su na osamljeno seosko imanje na kojem je netko na strašan način napao i opljačkao stari bračni par. Kad je vozilo hitne pomoći stiglo na mjesto događaja, muškarac je već bio mrtav. U bolnici i njegova supruga podliježe teškim ozljedama. No neposredno prije smrti još se jedanput vraća svijesti te na pitanje prisutnog službenika kriminalističke policije o počinitelju uspijeva izustiti samo riječi koje bi mogle biti ključne za istragu. Wallander zna da ta važna informacija ni u kojem slučaju ne smije izaći u javnost. No, unatoč visokom stupnju tajnosti posljednje riječi stare žene na neobjašnjiv način ipak procure u javnost. Policija ubrzo dobiva prve anonimne telefonske prijetnje da uhvati počinitelje prije nego što stanovnici uzmu stvar u svoje ruke. Kad se to počne i događati Wallander i njegovi kolege osjećaju sve veći pritisak.

O autoru:

Henning Mankell najuspješniji je švedski pisac kriminalističkih romana svih vremena koji je vrhove svjetskih ljestvica najprodavanijih knjiga osvojio godinama prije no što je taj žanr iz skandinavskih zemalja osvojio svijet. Od njega su učile mnoge današnje zvijezde toga žanra, ali malo mu se tko uspio približiti u spisateljskoj vještini. Avanture njegova istražitelja Wallandera počinju upravo ovim romanom. Neki su njegovi romani ekranizirani i u Švedskoj i u Velikoj Britaniji gdje ga je utjelovio slavni Kenneth Branagh. Henningu Mankellu na hrvatski su do sad prevedeni romani Ubojstvo na ivanjsku noć, Na pogrešnom tragu i Talijanske cipele.

Iz stranih kritika:

“Najznačajniji suvremeni švedski pisac krimića.” LOS ANGELES TIMES
"Izuzetan roman hipnotičke dubine i neizvjesnosti " (Margo Kaufman Los Angeles Times)
"Mankell je stvarno jedan od najgenijalnijih pisaca krimića. Toplo preporučamo." (Observer)
"Mankell je među najboljim piscima kriminalističkih romana." (The Times)
"Izvrstan triler." (Independent)
"Daleko najbolji pisac detektivskih krimića današnjice." (Michael Ondaatje)

Više o naslovu i narudžbe potražite na linku:
http://www.mozaik-knjiga.hr/knjige/ubojica-bez-lica

POTRAŽITE U SVIM BOLJIM KNJIŽARAMA od 11. 5. 2015.!


Sva događanja


Kategorija:
,

Sva događanja Prijava događaja